Hong Kong och Kina – inköpsresa

I tisdags kom jag hem efter 10 fantastiska och händelserika dagar i Hong Kong och Kina. Jag har varit på inköpsresa tillsammans med Helena på Ad Hoc. Det var min första resa dit, förhoppningsvis inte den sista. Helena har rest dit i många år så jag var i trygga händer :) Ad Hoc är ett grossistföretag som är fokuserad på badrums- och inredningsdetaljer till hemmet.

Efter den långa flygresan checkade jag snabbt in på hotellet i Kowloon för att sedan gå ut och möta Hong Kongs trafikerade gator.

hong kong2Efter lång tids letande fann jag en liten gata full med mysiga uteserveringar, Knutford Terrace. Där tillbringades många goda middagar med Helena. The Salted Pig serverade en mycket god cesaersallad.IMG_1626

Houseware Fair – Hong Kong

På tisdagen var det dags för första mässbesöket på Houseware Fair i Hong Kong. Vi var laddade till max. Tyvärr slutade första dagen med att Helena blev bestulen på sin plånbok med alla visa-kort och pengar… Ingen bra start men de hann inte ta ut något på korten så det var endast kontanterna de fick nytta av. Vi hittade iallafall en hel del bra produkter på mässan så lite glada var vi trots allt.

hong kong10

IMG_1722Vy över Hong Kong under lunchen på mässan.

IMG_1607En kväll tillbringades i Soho där vi sprang på en underbar Aesop-butik.

IMG_1610

Kina – Guangzhou 

På onsdagen tog vi kvällståget till Kina, Guangzhou, för att besöka Canton Fair i 3 dagar. Detta mässområde är gigantiskt. Vi valde ut vilka hallar vi skulle besöka, som var intressant för Ad Hoc, men hann ändå inte igenom alla som vi önskade… På denna mässa hittade vi riktigt bra och intressanta produkter. När vi åkte därifrån var vi riktigt nöjda.IMG_1793

IMG_1825

IMG_1759

För mig är Guangzhou något mer än bara mässa. Min systerdotter kommer från denna del av Kina. Mycket foton har tagits för att visa henne.

hong kong4

IMG_1696

Hong Kong – Gifts & Premium Fair

Lördagkväll var det dags att bege sig till Hong Kong igen för att besöka den sista mässan – Gifts & Premiums. Vi gick igenom mässan på en dag, och även här, väskan full med ideér och intressanta produkter.IMG_1718

Sista kvällen ville vi hinna med att shoppa lite innan middagen. Vi tog oss till Sneakers Street och Ladie´s Market. Där åkte jag ifrån med flera par sneakers till familjen och lite annat jag fyndat på Ladie´s Market.

Efter vi släppt av alla kassar på hotellet tog vi en promenad till hamnen och avnjöt en fantastiska god pasta med utsikt över hamnen och neonljuset från Hong Kongs skyskrapor. Svårslagen vy!IMG_1750

Victoria Peak och Stanley

Sista dagen visade Helena mig några fantastiska ställen i Hong Kong. Blanda annat tog vi spårvagnen upp till Victoria Peak. Färden är inte rolig för den som är höjdrädd men definitivt värt det. Denna dag hade vi tur att få lite blå himmel och sol. Luften är så mycket friskare uppe på toppen än nere på Hong Kongs gator. Väl uppe ser man ner över hela Hong Kong och alla dess skyskrapor.

hong kong11

Efter en stund på toppen tog vi bussen till Stanley. En vacker och charmig liten by och en stor kontrast till pulsen i Hong Kong. Här kan man sitta och äta lunch och se ut över den vackra viken med alla dess fiskebåtar. En kort promenad från centrum ligger en skön strand där jag hann doppa mina varma fötter. Även här är luften mycket friskare än i Hong Kong-city.

hong kong1

hong kong3

hong kong7

/Ann-Sofie

 

 

 

 

Follow on Bloglovin

the local factory är jag, Ann-Sofie Andersson. Jag har alltid haft stor passion för inredning, färg & form. Här kan du följa mig, min vardag och mitt företag och se vad som inspirerar mig.

På min hemsida finner du mer information www.thelocalfactory.se

Om du har några frågor, kontakta mig gärna på info@thelocalfactory.se

Vh
Ann-Sofie

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Meta

thelocalfactory Written by:

the local factory är jag, Ann-Sofie Andersson. Jag har alltid haft stor passion för inredning, färg & form. Här kan du följa mig, min vardag och mitt företag och se vad som inspirerar mig. I min webbutik www.thelocalfactory.tictail.com finner du vackra, unika, handgjorda inredningsdetaljer som jag skapar i makramé. Välkommen in på en titt! Om du har några frågor, kontakta mig gärna på info@thelocalfactory.se

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *